Zapięcia kątowe do ciężkich elementów – seria GN 852.1

Piaseczno, 17 września 2015 r. -- Firma Elesa+Ganter rozszerzyła ofertę o nowy typ zapięcia kątowego przeznaczonego do zamykania ciężkich elementów: klap, pokryw, form do rotomouldingu oraz do wszystkich aplikacji, w których potrzebujemy pewnego i mocnego zamknięcia oraz dużej wytrzymałości mechanicznej. Nowe zapięcie kątowe nosi oznaczenie GN 852.1 i dzięki zastosowanym materiałom oraz solidnej konstrukcji może pracować pod bardzo dużymi obciążeniami, a jego maksymalna siła przytrzymania wynosi 12000 N.

Korpus oraz dźwignia zapięcia wykonane są z kutej i oksydowanej na czarno stali, zaczep z oksydowanej na czarno blachy stalowej, a pętla zaciskowa i sworznie ze stali ocynkowanej. Wszystkie elementy ruchome są przesmarowane. Pętla zapinana jest prostopadle do dźwigni.

W zależności od tego jaki typ montażu chcemy zastosować, mamy do wyboru wykonanie z otworami do przykręcenia oraz wersję do przyspawania, polecaną np. gdy nie ma wystarczającej przestrzeni do montażu za pomocą śrub lub gdy nie chcemy wiercić otworów w obudowie.

Dostępne są następujące typy zapięć:

– Typ T: z otworami do mocowania, bez pętli zaciskowej, z zaczepem.

– Typ T3: z otworami do mocowania, z pętlą zaciskową, z zaczepem.

– Typ TS: do przyspawania, bez pętli zaciskowej, z zaczepem.

– Typ T3S: do przyspawania, z pętlą zaciskową, z zaczepem.

Pętla zaciskowa może być regulowana, a gdy zakres regulacji jest niewystarczający, można skorzystać z szerszej gamy zestandaryzowanych wielkości. Dlatego też, zapięcia dostępne są w wykonaniu z lub bez pętli zaciskowej, a inne wielkości dostępne są osobno pod oznaczeniem GN 951.2.

Zapięcia GN 852.1 mogą być stosowane jako zamknięcia ciężkich klap i pokryw, form do rotomouldingu oraz we wszystkich aplikacjach, gdzie potrzebujemy pewnego i mocnego zamknięcia oraz dużej wytrzymałości mechanicznej.

Linki do kart katalogowych produktów: